woensdag 17 mei 2023

Nationale betoging 22 mei: Stop de aanvallen op vakbondsvrijheden!

De syndicale vrijheden in België liggen al jaren onder vuur maar bereiken met het conflict bij Delhaize een nieuw hoogtepunt.

Deze evolutie is bijzonder zorgwekkend voor de vakbondsvrijheden. De rechtbanken zijn van oordeel dat de economische belangen van een bedrijf belangrijker zijn dan het stakingsrecht, en dat het recht om handel te drijven zwaarder weegt dan het recht op collectieve actie.

Met grootschalig machtsvertoon probeert men actievoerders te intimideren. De criminalisering van syndicale actie moet stoppen.

Sociaal overleg en sociale actie zijn cruciaal om de werkomstandigheden over alle sectoren te verbeteren. We zien in verschillende takken van de economie steeds meer vormen van sociale dumping opduiken. Als ABVV blijven we ons hier tegen verzetten. Sterke vakbonden zijn nodig!
Wie mee wil kan. Inschrijven doe je HIER

Als we deze trend niet kunnen stoppen, dan zal ook onze macht op de bedrijven verdwijnen. In dit filmpje zie je wat er gebeurt als wij, vakbondsmilitanten verdwijnen. Het lijkt vandaag wat overdreven maar in landen waar vandaag geen vakbondsstrijd meer kan gevoerd worden (Engeland bijvoorbeeld) is dit vandaag de realiteit: Filmpje? Klik HIER