maandag 22 januari 2024

Vragenlijst ABVV i.v.m. wijziging fietsvergoeding.

Wat ligt op de onderhandelingstafel?

De werkgever wil stoppen met de fietsvergoeding uit te betalen voor de dagen dat er niet met de fiets naar het werk gereden wordt, d.w.z. indien je bijvoorbeeld per maand 11 dagen van de 20 met de fiets komt, dat jouw fietsvergoeding slechts zal gelden voor 11 dagen en niet voor de ganse maand, zoals nu het geval is. Voor de andere dagen (die hij niet met de fiets komt) zal de werknemer de woon-werkvergoeding krijgen.

In ruil wil de werkgever de fietsvergoeding toekennen vanaf de eerste dag (wie 1 dag met de fiets komt, krijgt 1 dag fietsvergoeding.

Voor wie meer dan 7 kilometer van het werk woont, kan dit een financiëel nadelig gevolg zijn. Hoe verder je van het werk woont, hoe groter het financiëel verlies kan worden.

Wij, het ABVV, hebben de werkgever er op gewezen dat de fietsvergoeding per CAO tot stand gekomen is en indien dit moet gewijzigd worden dat dit opnieuw ter stemming moet voorgelegd worden aan de personeelsleden.

Als vakbond willen we eerst luisteren bij de medewerkers hoeveel er werkelijk gefietst wordt en wat ze van deze (eventuele nieuwe) maatregel denken.

Daarvoor hebben we een enquête opgesteld die jullie in eer en geweten moeten invullen zodat we een juiste inschatting kunnen maken. Aan de hand van jullie antwoorden, zullen wij onze conclusies maken en deze verdedigen naar de werkgever toe, om al dan niet in te gaan op zijn voorstel.

Volg onderstaande link:

vragenlijst ABVV fietsvergoeding: klik HIER.

Vraag aan jouw collega’s om deze vragenlijst in te vullen. Hoe meer antwoorden we hebben, hoe beter het beeld is dat we hierover krijgen.

Alvast bedankt voor jouw medewerking,
De ABVV-militanten